Ce caută creditorii când acordă împrumuturi personale

Fie că intenționezi să îți îmbunătățești casa, să îți finanțezi studiile sau să îți extinzi mica afacere, împrumuturile personale pot fi o opțiune bună pentru a-ți atinge obiectivele. Dar pentru a obține împrumutul dorit, trebuie mai întâi să treci de testul creditorului. Prin acest articol, voi încerca să vă explic ce caută creditorii când acordă împrumuturi personale și cum poți crește șansele de a fi acceptat.

Capacitatea de rambursare

Creditorii acordă o importanță majoră capacitatea solicitantului de a rambursa împrumutul. Acest lucru înseamnă că analizează istoricul creditelor tuturor împrumuturilor anterioare, dar și biletele la ordin sau alte obligații existente. Mai mult decât atât, creditorii iau în considerare și veniturile lunare, asigurarea de sănătate și situația actuală de viață a individului. Dacă ești șomer sau câștigi o sumă insuficientă de bani, acest lucru poate reduce șansele de a primi împrumutul dorit. Înainte de a solicita un împrumut, asigură-te că calculul tău de rambursare este fezabil.

Scopul împrumutului

Un alt factor important luat în considerare de creditorii este scopul împrumutului solicitat. În timp ce unele împrumuturi sunt flexibile în ceea ce privește scopul, altele sunt specializate pentru anumite tipuri de cheltuieli, cum ar fi împrumuturile pentru studii sau împrumuturile pentru mașini. Când aplici pentru împrumut, este crucial să precizezi scopul dorit și să prezinți o justificare clară și detaliată cu privire la modul în care îl vei folosi și cum îl vei rambursa până la termenul de plată.

Credit Score

Credit Score-ul sau scorul de credit este o notă numerică care reflectă istoricul de credit al unei persoane. Cei cu un scor mare de credit sunt considerați mai bonjuri, ceea ce sporește șansele lor de a primi un împrumut. În caz contrar, cei cu score-uri mai mici sunt considerați mai riscant și șansele lor de a obține împrumutul dorit sunt reduse. Păstrează-ți un ochi în talie și întreprinde măsuri pentru a-ți îmbunătăți scorul de credit, cum ar fi plătirea chiriilor și facturilor la timp, reducerea datoriilor și limitarea numărului de cereri de împrumut.

Garantii

Dacă solicitanții nu îndeplinesc criteriile financiare spre a primi împrumutul dorit, e posibil să fie nevoie de o garanție suplimentară pentru a-l obține. Această garanție poate fi sub forma unor proprietăți, a unor active sau a altor pozitii care pot fi vandute pentru a acoperi datoria. În orice caz, oferirea unei garanții poate crește șansele de a primi împrumutul și poate fi un motivatat solid pentru a rambursa la timp, cu posibilitatea de a fi refuzat pentru alte împrumuturi in viitor.

Concluzie

În concluzie, pentru a obține un împrumut personal, creditorii se concentrează pe capacitatea de rambursare, scopul solicitării împrumutului, credit score și garanțiile pe care le ofere solicitantul. Dacă îndeplinești criteriile financiare, îți poți mări șansele de a obține împrumutul dorit. Asigură-te că te prezinți la întâlnirile cu creditori plin de asigurari, cu documentele necesare și, inainte de ttoate, cu un plan financiar bine structurat pentru a avea succes.